Zoeken

Coronavirus: Marokko vreest het ergste

7 juli 2020 - 22:00 - Marokko

┬ę

Marokko blijkt de coronavirus pandemie onder controle te hebben met een sterftecijfer van 1,65 procent en een genezingspercentage van 70,75 procent. Toch wordt gevreesd voor een snelle verslechtering van de situatie.

L’Economiste bericht dat tussen 5 juni en 1 juli 2020 het aantal coronapati├źnten in ziekenhuizen van 595 naar 3382 is toegenomen. Deze stijging is vooral te wijten aan het onverantwoordelijk gedrag van het volk sinds de versoepeling van de coronamaatregelen in het koninkrijk.

Mensen gaan opnieuw massaal naar de stranden, markten, winkels enz. Ook het dragen van een mondmasker en andere coronamaatregelen zoals de sociale afstand en het vermijden van samenkomsten worden niet meer gerespecteerd.

"Mensen vergeten dat het virus er nog is" zegt Moulay Mustapha Ennaji, directeur van het virologielaboratorium aan de Hassan II-universiteit in Casablanca. Volgens de expert zal de situatie snel verslechteren als niet wordt ingegrepen. "We moeten maskers blijven dragen, sociale afstanden respecteren en bijeenkomsten vermijden", aldus Ennaji.

Met ongeveer 40% asymptomatische gevallen en een door de crisis verzwakte economie zal Marokko een nieuwe lockdown niet kunnen verdragen. Volgens de Wereldbank verwacht het koninkrijk in 2020 een recessie van 4%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team