Zoeken

Algerijns regime voert "geheime oorlog" tegen Marokko

19 juli 2020 - 19:00 - Wereld

©

Mohamed Benhammou, wereldwijd erkende expert in veiligheid en terrorisme én voorzitter van het Marokkaanse Centrum voor Strategische Studies, heeft over de diplomatieke ruzie tussen Algerije en Marokko met betrekking tot de vestiging van militaire bases bij de grenzen gesproken.

Volgens Benhammou voert het Algerijns regime een geheime oorlog tegen Marokkaanse belangen. "De aanhoudende aanvallen van Algerije tegen Marokkaanse belangen tonen het gebruikelijk agressief gedrag van het Algerijnse regime tegen Marokko. Algerije vertoont "een schizofreen gedrag dat wordt gekenmerkt door agressie".

De Marokkaanse politicoloog stelt dat Marokko een "soeverein land" is dat "het recht heeft om militaire bases op zijn grondgebied te vestigen en voor niemand mag buigen".

Hespress vernam van Benhammou dat "de beelden die door FAR-Maroc werden vrijgegeven, duidelijk de militaire bases van Algerije langs de grens tonen, inclusief raketwerpers, radars en uitrusting met een offensief en niet defensief karakter".

"Het is tijd voor het Algerijns regime om dit gemeen gedrag te stoppen. Algerije moet handelen als een verantwoordelijk land dat aandacht heeft voor de veiligheid en stabiliteit in de regio (...) om een samenwerking tussen de twee landen mogelijk te maken.", aldus de politiek expert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team