Zoeken

Polisario voert militaire manoeuvres voor "oorlog" tegen Marokko

29 december 2017 - 15:10 - Marokko

©

De Polisario voert al enkele weken militaire manoeuvres in de regio van Aousserd, nabij de veiligheidsgordel die door Marokko werd opgericht, om zich voor te bereiden op een oorlog tegen het koninkrijk.

Meerdere Algerijnse media dicht bij de Polisario stellen dat de nieuwe baas van de onafhankelijkheidsbeweging, Brahim Ghali, en meerdere verantwoordelijken zich in de regio bevinden om aan de manoeuvres deel te nemen. Tanks en ander militair materieel werden naar de regio gestuurd om aan de oefeningen deel te nemen.

Akhbar Al Yaoum meldt tevens dat de Polisario alert is voor een aanval van de Royal Armed Forces. El Moussaoui Ajlaoui, expert van de Sahara kwestie, meent dat het een vorm van "chantage" is van de Polisario.

"De Polisario heeft geen militair arsenaal en heeft helemaal geen ervaring met militaire manoeuvres, zoals blijkt uit de dood van verschillende van zijn militieleden tijdens eerdere oefeningen, na het verkeerd hanteren van wapens", aldus de expert.

Volgens hem is het "een manoeuvre van Algerije om de publieke opinie in de wereld te laten geloven dat er nog steeds een bevrijdingsleger in de kampen bestaat".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team