Zoeken

Algerije wil Marokko betaald zetten voor "moord" truckers

12 november 2021 - 11:20 - Wereld

©

De Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, Ramtane Lamamra, heeft tijdens een conferentie van Algerijnse ambassadeurs en consuls op woensdag, bevestigd dat de "moord" op drie van zijn onderdanen door het Marokkaanse leger in de Sahara, niet zonder consequenties kan blijven.

Ramtane Lamamra herhaalde de beschuldigingen van de Algerijnse president aan het adres van Marokko, met betrekking tot de drie Algerijnse vrachtwagenchauffeurs die op 1 november werden gedood op de verbindingsweg tussen Ouargla en Nouakchott, op de grens van de Sahara en Mauritanië.

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune bedreigt Marokko

Volgens de Algerijnse autoriteiten heeft Marokko deze "laffe moord" gepleegd met een "gesofisticeerd wapentuig". Het hoofd van de Algerijnse diplomatie herinnert eraan dat zijn land de internationale instellingen reeds heeft aangesproken over deze "provocatie door Marokko, die in strijd is met de gebruiken en het internationale recht". Hij stelt ook het stilzwijgen van de Marokkaanse autoriteiten aan de kaak.

"Gezien de ernst van een dergelijke daad, namelijk de moord op onschuldige mensen, is zwijgen geen optie", aldus Ramtane Lamamra. Hij benadrukte ook dat het standpunt van Algerije niet afhankelijk is van de reactie van internationale instanties. "Algerije zal onafhankelijk, soeverein en transparant blijven."

Lees ook: Algerije en Marokko op rand van oorlog

Marokko heeft volgens hem ook "een duidelijke intentie om de gewapende confrontaties met de Polisario naar de bevrijde gebieden te verplaatsen". Hij verklaarde tevens niet over "precieze informatie" te beschikken over de uitlevering door Marokko van 11 Algerijnse gevangenen aan de Algerijnse autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team