Zoeken

Abdelmadjid Tebboune bedreigt Marokko

4 november 2021 - 17:50 - Wereld

©

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune heeft opnieuw dreigementen geuit tegen Marokko. Hij beschuldigt het koninkrijk ervan achter de schietpartijen te zitten die drie Algerijnse vrachtwagenchauffeurs het leven kostten op de hoofdweg tussen Nouakchott en Ouargla.

Het tragische incident zou zich hebben afgespeeld op 1 november, toen Algerije de 67e verjaardag vierde van het uitbreken van de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog.

Lees ook: Crisis Marokko-Algerije: Abdelmadjid Tebboune weigert bemiddeling

Volgens de verklaring van president Tebboune, die door het persagentschap APS is gerapporteerd, zijn de "drie Algerijnse onderdanen op laffe wijze vermoord door een barbaarse bomaanval op hun vrachtwagens, terwijl zij de verbinding Nouakchott-Ouargla maakten", om precies te zijn tussen Aïn Bentili en Bir Lahlou.

Hij voegde eraan toe dat "verschillende factoren erop wijzen dat de Marokkaanse bezettingstroepen in de Westelijke Sahara met gesofisticeerde wapens deze laffe moordaanslag" hebben gepleegd. "Hun moord zal niet ongestraft blijven," dreigde Abdelmadjid Tebboune.

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune: "Marokko wil stem van Algerije doen zwijgen"

Enkele uren eerder ontkenden de militaire autoriteiten van Mauritanië deze stelling en vroegen zij in een verklaring aan "burgers om voorzichtig te zijn met het verspreiden van informatie uit verdachte bronnen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team