Zoeken

Mauritanië versterkt veiligheid bij grens Sahara

29 november 2021 - 16:20 - Wereld

©

Algerije wordt rechtstreeks "geviseerd" door de militaire samenwerking tussen Marokko en Israël, die de laatste dagen werd versterkt door de ondertekening van nieuwe militaire akkoorden tijdens het bezoek aan Rabat van de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz.

Mauritanië heeft zopas drie bewakingsradars geïnstalleerd in de stad Zouerate aan de grens in de Sahara, ongeveer 700 kilometer ten noorden van Nouakchott.
De Mauritaanse minister van Defensie, Hanena Sidi, kondigde vrijdag de installatie van deze radars in Zouerate aan, aldus een verklaring op de website van de Mauritaanse strijdkrachten. Er zal ook een commando-, surveillance- en informatiecentrum worden gebouwd in de stad Fderik, zo’n 40 kilometer ten noordwesten van Zouerate, meldt EFE.

Lees ook: Mauritanië bemiddelt in crisis tussen Marokko en Algerije

"Deze faciliteiten zijn bedoeld om de capaciteit en de nauwkeurigheid van lucht- en landverkeersbewaking te verbeteren en zo het hoogste niveau van veiligheid te bereiken", aldus de minister, eraan toevoegend dat zij ook “het vermogen van onze luchtmacht om de territoriale integriteit van het land zullen beschermen”.

Lees ook: Naar één enkele grenspost tussen Marokko en Mauritanië

Begin november zouden drie Algerijnse vrachtwagenchauffeurs zijn omgekomen bij een Marokkaanse drone-aanval. Het Algerijnse voorzitterschap beschuldigde Marokko van deze "moord" en verzekerde dat de daad "niet ongestraft zal blijven".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team