Zoeken

Algerije beschuldigt Marokko van verslechterde betrekkingen met Frankrijk

12 februari 2023 - 17:00 - Wereld

©

Algiers beschuldigt Marokko van het verslechteren van de betrekkingen tussen Algerije en Frankrijk. Dit komt na de hulp die de Franse autoriteiten aan de Frans-Algerijnse journaliste en activiste Amira Bouraoui verleenden, om Algerije te ontvluchten.

Algerije koppelt Marokko aan de vlucht van journaliste en activiste Amira Bouraoui naar Frankrijk, aan wie de Algerijnse autoriteiten een verbod hadden opgelegd om het grondgebied te verlaten. "Sommige verantwoordelijken bij de DGSE (Franse inlichtingendienst), het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en sommige Frans-Algerijnse adviseurs verbergen hun liefde en bewondering voor de Makhzen niet", schrijft APS in een artikel gericht tegen Marokko.

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune wil Sahara-kwestie niet loslaten, "ongeacht de prijs"

In protest tegen de "clandestiene en illegale" exfiltratie van Amira Bouraoui naar Frankrijk via Tunesië, riep de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune op woensdag Saïd Moussi, zijn ambassadeur in Frankrijk, terug voor overleg. Donderdag annuleerde de Algerijnse hoofd van de inlichtingendiensten M’henna Djebbar zijn ontmoeting met zijn Franse tegenhanger Bernard Emié, hoofd van de DGSE, die in Parijs zou plaatsvinden. Ook het staatsbezoek van de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune in mei aan Frankrijk zal vermoedelijk worden geannuleerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team