Zoeken

Algerije verzet zich tegen organisatie Afrika Cup Handbal in Laayoune

10 november 2021 - 19:40 - Wereld

©

Abdelkarim Bendjemil, voorzitter van de Algerijnse handbalfederatie (FAHB), heeft in een interview over de deelname van het Algerijns team aan de volgende Afrika Cup Handbal in Laayoune, laten weten dat zijn land tegen de keuze van de stad in de Sahara is en gesprekken heeft gestart om een verplaatsing te verkrijgen van het kampioenschap naar een andere Marokkaanse stad.

In het interview met de Algerijnse zender AL24 vertelde Bendjemil dat de deelname van het Algerijns team aan de Afrika Cup Handbal "niet meer in handen is van de federatie". "Ik weet dat de Algerijnse diplomatie, in samenwerking met het ministerie van Sport, het dossier heeft overgenomen. Volgens mijn persoonlijke mening zal Algerije worden uitgeschakeld of gestraft. Ik weet echter heel goed dat de Algerijnse diplomatie heel sterk is en dat we niet zover hoeven te komen...", aldus Bendjemil.

Lees ook: Algerije boycot Afrika Cup handbal 2022 in Marokko

Algerije verwijt aan de Afrikaanse handbalbond de keuze van Laayoune om het continentaal kampioenschap te hosten, omdat het volgens het buurland "geen Marokkaans grondgebied is". "Het is ondenkbaar en onaanvaardbaar dat het Afrikaans kampioenschap in deze stad plaatsvindt. Gesprekken werden gestart om oplossingen te vinden. Dat ze dit Afrikaans kampioenschap in Rabat, Casablanca of waar ze maar willen organiseren, maar niet in de bezette gebieden van de Westelijke Sahara", verklaarde de voorzitter van de FAHB, oordelend dat "Algerije nog tijd heeft" om aan het kampioenschap deel te nemen.

Lees ook: Marokko begint WK Handbal met wedstrijd tegen Algerije

"In het ergste geval kan de Afrika Cup worden uitgesteld, omdat we in ons recht staan," concludeerde Bendjemil, volgens wie "het dossier heel goed wordt behandeld door de Algerijnse staat," en "het probleem binnenkort opgelost zal zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team