Zoeken

Algerije boycot Afrika Cup handbal 2022 in Marokko

1 oktober 2021 - 11:20 - Sport

©

Algerije heeft officieel besloten om de Afrika Cup mannenhandbal 2022 te boycotten. Het toernooi vindt van 13 tot 23 januari 2022 in Marokko plaats. Het Algerijns besluit is een direct gevolg van de diplomatieke crisis tussen de twee landen.

Na de verbreking van de betrekkingen en de sluiting van het Algerijns luchtruim voor Marokko, heeft Algiers nu ook besloten om de nationale handbalploeg niet aan de Afrika Cup mannenhandbal 2022 te laten deelnemen, dit omdat de wedstrijden in Laayoune en Guelmim, in de Marokkaanse Sahara, zullen worden gespeeld.

Lees ook: Algerije dreigt met nieuwe maatregelen tegen Marokko

La Gazette du Fennec bericht dat, hoewel dit besluit door veel waarnemers werd verwacht, de redenen die door Algiers worden genoemd verontrustend zijn. Volgens de media is de reden van de boycot dat een aantal wedstrijden in de zuidelijke provincies van Marokko zullen worden gespeeld. "Een keuze waar Algerije zich altijd tegen heeft verzet, trouw blijvend aan zijn standpunt voor de onafhankelijkheid van de Westelijke Sahara", schrijft het medium.

Door dit besluit zal het mannelijk Algerijns handbalteam zich niet kunnen kwalificeren voor het WK-handbal, dat van 12 tot 29 januari 2023 in Polen en Zweden zal worden gespeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team