Zoeken

Marokko begint WK Handbal met wedstrijd tegen Algerije

13 januari 2021 - 10:00 - Sport

©

Algerije is op het Wereldkampioenschap handbal in Egypte de eerste tegenstander van Marokko. De Marokkaanse selectie hoopt door de deelname aan het kampioenschap te klimmen op de wereldranglijst.

Het toernooi in Egypte is het 27e Wereldkampioenschap handbal dat wordt gehouden. Marokko neemt voor de zevende keer deel aan het kampioenschap en is ingedeeld in groep F, samen met Portugal, Algerije en IJsland.

Het Marokkaanse team heeft goede herinneringen aan Egypte. Toen het Wereldkampioenschap er in 1999 werd gehouden, wist de Marokkaanse selectie door goede prestaties de 17e plaats op de wereldranglijst te bereiken, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Na de eerste wedstrijd tegen Algerije zijn Portugal en IJsland de volgende tegenstanders. Volgens de voorzitter van de Koninklijke Marokkaanse Handbal Federatie (FRMHB), Adli El Hanafi, heeft het nationale team een goede voorbereiding gehad en zijn de spelers uiterst gemotiveerd om goed te presteren. De handballers hebben twee trainingsstages achter de rug, een in Ifrane en een tweede in Turkije, waar ze vier vriendschappelijke wedstrijden hebben gespeeld.

Voor de 27e editie van het Wereldkampioenschap Handbal is het reglement gewijzigd. De teams die op de eerste drie plaatsen in de groep eindigen gaan direct door naar de knock-out ronde van het toernooi. De nummers vier worden in twee groepen verdeeld en zullen strijden om de President’s Cup.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team