Zoeken

Algerije zorgt voor nieuwe uitstel Afrika Cup Handbal in Marokko

18 maart 2022 - 15:00 - Sport

©

De Afrikaanse Handbalfederatie (CAHB) heeft het 25e Afrikaans kampioenschap handbal, waarvan een deel zou plaatsvinden in Laayoune, in de Marokkaanse Sahara, opnieuw uitgesteld. Afgezien van de voor de hand liggende oorzaken van het nieuwe uitstel, zit de Algerijnse lobby voor een groot stuk achter het besluit.

Na het tweede uitstel zal de 25e editie van het Afrikaans kampioenschap handbal naar verwachting van 11 tot 18 juli 2022 worden gehouden, zo heeft de Confederation of African Handball (CAHB) deze week bekendgemaakt. De federatie rechtvaardigt het nieuwe uitstel met de gelijktijdige organisatie van de Middellandse-Zeespelen, die van 25 juni tot en met 5 juli in Oran zullen plaatsvinden, een gezamenlijk verzoek van het Internationaal Comité van de Middellandse-Zeespelen en dat van de Internationale Handbalfederatie (FIH).

Lees ook: Afrika Cup Handbal in Marokko uitgesteld na klacht van Algerije

Deze redenen zijn echter verre van overtuigend. Algerije ligt aan de basis van dit nieuwe uitstel, aldus TelQuel, dat stelt dat Algerije goed is ingeburgerd in het hoofdkantoor van de CAHB dat gevestigd is in Abidjan in Ivoorkust. Het tijdschrift meldt dat Mohamed Aziz Derouaz, commissaris voor de Middellandse-Zeespelen, "in februari een verzoek naar de Afrikaanse handbalfederatie heeft gestuurd om er op aan te dringen de datum voor het organiseren van het Afrikaans kampioenschap handbal te wijzigen".

Lees ook: Algerije verzet zich tegen organisatie Afrika Cup Handbal in Laayoune

Het uitstel van het Arabisch Clubkampioenschap, dat van 1 tot 11 maart in Arzew en Oran zou worden gehouden en waaraan slechts enkele clubs zouden deelnemen, is volgens Derouaz "een verder bewijs van een samenzwering tegen het Algerijnse handbal". Hij verwijst daarbij naar de vermeende "wens van Marokko om de Fennecs van het Afrikaans kampioenschap handbal uit te sluiten door het in de Sahara te organiseren".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team