Zoeken

Oproep tot algemene amnestie voor cannabistelers in Marokko

7 april 2021 - 10:40 - Marokko

©

De secretaris-generaal van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM), Abdellatif Ouahbi, roept op tot een algemene amnestie voor boeren die zijn veroordeeld voor het kweken van cannabis. Met zijn parlementaire fractie is hij van plan om zeer binnenkort naar Ketama, Taounate, Al Hoceima, Tanger en Larache te gaan, om de boeren te ontmoeten.

"Het belangrijkste is dat er een algemene amnestie komt voor boeren die veroordeeld zijn voor het kweken van cannabis. Want het heeft geen zin om sancties en vervolgingen tegen de telers te handhaven als de ’cannabiswet’ wordt aangenomen. Op die manier kunnen deze mensen uit de clandestiniteit treden en een normaal leven leiden," zei Abdellatif Ouahbi op Med Radio. Volgens hem vertegenwoordigen deze mensen slechts de zwakke schakel van de drugshandel, die "vooral ten goede komt aan de grote drugsbaronnen, die van hun kant geen amnestie mogen krijgen".

Te gast bij het programma Al Lissaba, hamerde hij erop dat zijn pleidooi geenszins gemotiveerd wordt door "electoraal gewin voor de PAM. De kwestie van de cannabisteelt is sinds het protectoraat in Marokko aan de orde. In sommige gebieden is het moeilijk om veranderingen aan te brengen in deze landbouwactiviteit. De tijd is gekomen om het zo te organiseren dat cannabis een bron van inkomsten wordt voor telers voor het gebruik ervan in de geneeskunde," legde Abdellatif Ouahbi uit.

Daarom maakt zijn partij er een prioriteit van. "Wij stellen voor om fabrieken en laboratoria voor de verwerking van cannabis op te richten in de buurt van de plantages, bijvoorbeeld in Chaouen of Nador, om plaatselijke arbeidskrachten aan te werven", aldus de secretaris-generaal van PAM. Ook zei hij dat "er directe en indirecte banen zullen worden gecreëerd voor een verbetering van de levensomstandigheden van de mensen in deze regio’s, vooral omdat de prijzen zullen worden bepaald door de concurrentie op de internationale markt".

PAM stelt ook voor dat de Marokkaanse regering een fonds opricht om investeerders in laboratoria te steunen die geneesmiddelen uit cannabis zullen produceren, voegde de politicus eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team