Zoeken

Algeciras maakt zich zorgen over massale komst wereld-Marokkanen

7 juli 2020 - 18:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Sinds enkele dagen komen dagelijks tientallen wereld-Marokkanen aan in Algeciras. Allen wachten in de havenstad in het zuiden van Spanje om op de boot naar Marokko te mogen vertrekken.

Zolang Marokko zijn grenzen niet heropent, is dat echter onmogelijk. De autoriteiten in Algeciras maken zich daarom ernstige zorgen.

José Ignacio Landaluce, burgemeester van Algeciras, heeft in een officiële brief aan de Spaanse minister van Buitenlandse vragen, Arancha González Laya, informatie gevraagd over de mogelijke heropening van de Marokkaanse grenzen.

In zijn brief herinnert Landaluce "het belang van de betrekkingen met Marokko" en de "belangrijke rol" van Arancha González Laya om de veiligheid van zowel Spaanse als buitenlandse burgers te garanderen.

"Er zullen honderdduizenden Noord-Afrikanen met hun voertuigen in Algeciras aankomen om de Straat van Gibraltar over te steken en zich naar hun land van herkomst te begeven.", aldus de burgemeester die vreest dat deze situatie zijn stad zal paralyseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team