Zoeken

Marokko wil voorlopig geen toeristen

10 juli 2020 - 16:00 - Marokko

©

Buitenlandse toeristen zijn voorlopig nog niet welkom in Marokko. Het koninkrijk zal op 14 juli de grenzen gedeeltelijk heropenen maar enkel voor wereld-Marokkanen.

"Marokkanen en buitenlanders die in Marokko wonen zullen samen met hun families vanaf 14 juli 2020 om middernacht opnieuw het nationaal grondgebied via lucht en zee binnen mogen.", aldus een officiële verklaring van de Marokkaanse autoriteiten.

Volgens de autoriteiten zullen de "nationale luchtvaartmaatschappijen zoveel vluchten als nodig voorzien om van de operatie een succes te maken. Passagiers zullen voor het instappen een PCR-test van minder dan 48 uur en een serologische test moeten tonen".

Met de boot naar Marokko kan bovendien niet via Spanje. Rabat heeft besloten om enkel veerboten afkomstig uit Sète in Frankrijk en Genua in Italië toe te laten. Ook reizigers die met de boot naar Marokko komen moeten een PCR-test van minder dan 48 uur en een serologische test tonen.

Marokkanen die in het buitenland wonen en buitenlanders die in Marokko wonen, zullen het koninkrijk na hun verblijf op dezelfde wijze kunnen verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team