Zoeken

Slecht nieuws voor wereld-Marokkanen die in Algeciras aankomen

3 juli 2020 - 13:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Vanaf zondag 5 juli zal de bekende parkeerplaats "Llano Amarillo" in Algeciras gesloten blijven. De parkeerplaats is zeer populair bij wereld-Marokkanen die met de auto via Spanje naar Marokko reizen.

Gerardo Landaluce, president van de havenautoriteit van "Bahia de Algeciras" en de loco-burgemeester en afgevaardigde voor burgerbeveiliging, Jacinto Muñoz Madrid, hebben de informatie bevestigd.

El Faro de Ceuta bericht dat de parking gesloten zal blijven om te worden heringericht in verschillende wachtzones voor Marokkanen die de boot naar Marokko willen nemen.

Het doel van deze herinrichting is de lange files aan de ingang van de havenstad tijdens de zomerperiode te voorkomen. Spanje verwacht namelijk de komst van honderdduizenden wereld-Marokkanen ondanks het besluit van Marokko om de Marhaba 2020 zomeroperatie te annuleren.

Marokko houdt zijn grenzen voorlopig dicht, dus naar het koninkrijk reizen blijft uitgesloten. De grenzen zullen naar verwachting na de opheffing van de sanitaire noodtoestand op 10 juli worden heropend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team