Zoeken

Marokko bespreekt opnieuw zomeroperatie Marhaba 2020

6 juli 2020 - 12:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Commissie buitenlandse zaken komt deze maandag bijeen om de zomeroperatie Marhaba 2020 te bespreken en de te nemen voorzorgsmaatregelen om een verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het voorzitterschap van de Commissie buitenlandse zaken, nationale defensie, islamitische zaken en Marokkanen in het buitenland heeft vrijdag voor de Tweede Kamer de geplande bijeenkomst over Marhaba 2020 bekendgemaakt.

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken zal naar verwachting aan de meeting deelnemen. Opmerkelijk is dat Bourita zelf een tiental dagen geleden de annulering van de zomeroperatie had aangekondigd.

Reden van de annulering is de epidemiologische situatie in het koninkrijk en de onmogelijkheid om de zomeroperatie voor te bereiden en de sanitaire veiligheid van alle deelnemende partijen te garanderen.

Marokko heeft nog steeds geen datum vastgelegd voor de heropening van de grenzen. Het koninkrijk is nog tot 10 juli in lockdown. Spanje stelt gereed te zijn en de nodige maatregelen te hebben getroffen om de doorgang van wereld-Marokkanen veilig te laten verlopen. In de afgelopen dagen kwamen al tientallen wereld-Marokkanen in Algeciras en Sebta aan in afwachting van een heropening van de grenzen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team