Zoeken

Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit bijna voltooid

20 maart 2022 - 09:40 - Economie

©

Bijna alle bouwwerkzaamheden in het kader van het ontwikkelingsplan "Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit" zijn bijna voltooid. Tot dusver zijn 925 van de 942 geplande bouwplaatsen voltooid, wat neerkomt op een realisatiepercentage van 98%.

Het programma werd in oktober 2015 gelanceerd met een budget van 7,2 miljard dirham, waarvan 6,5 miljard dirham afkomstig van het provinciale ontwikkelingsprogramma van Al Hoceima, terwijl de rest van het budget bestond uit aanvullende programma’s die werden gefinancierd door de verschillende betrokken sectoren, aldus een gezamenlijke verklaring van de provincie Al Hoceima en het Agentschap voor de promotie en ontwikkeling van het noorden (APDN).

Lees ook: Al Hoceima: toeristische investeringen nemen toe ondanks corona

Uitgesplitst per sector bevat de lijst 536 projecten in de sociale sector, 139 economische projecten, 87 milieu- en crisisbeheersprojecten, 95 infrastructuurprojecten en 62 projecten voor gebiedsverbetering, naast zes religieuze/culturele projecten. Alle projecten worden uitgevoerd op een oppervlakte van 200 hectare.

Lees ook: Grote stadion Al Hoceima bijna af

Zoals in het persbericht wordt aangegeven, zijn in totaal 17 projecten in aanbouw, waaronder het grote stadion van Al Hoceima, het nieuw provinciaal ziekenhuis, de overdekte rijhal en het Olympisch zwembad. De voltooiing en oplevering van deze projecten is gepland voor juni.

Bladna.nl