Zoeken

Grootschalige projecten goedgekeurd in regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima

11 augustus 2022 - 09:00 - Economie

©

Van januari tot juni 2022 heeft de Regionale Investeringscommissie (CRUI) van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, zo’n 60% van de onderzochte projecten goedgekeurd, voor een totaalbedrag van meer dan 8,4 miljard dirham. De commissie wil ruim 30.000 nieuwe vaste banen creëren.

De regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima kent een zeer snelle economische groei op meerdere gebieden, mede dankzij investeringen die ondersteund worden door Koning Mohammed VI. Afgezien van de industriële projecten die de CRUI van januari tot juni 2022 heeft goedgekeurd, is de handelssector ook goed vertegenwoordigd met 24% van de goedgekeurde projecten.

Lees ook: "Mohammed VI moderniseerde Noord-Marokko om Sebta en Melilla te verstikken"

De investeringscommissie heeft ook verschillende toeristische projecten goedgekeurd, met name omdat er veel belangstelling is van Marokkaanse en buitenlandse investeerders. De logistieke en industriële sector zijn ook niet aan de dans ontsnapt. Een groot aantal projecten die door de Commissie zijn bestudeerd werden eveneens goedgekeurd. De CRUI heeft tevens een groot windenergieproject onderzocht en goedgekeurd, met een investeringsbedrag van 1,36 miljard dirham, voor een geïnstalleerd vermogen van meer dan 100 MW.

Lees ook: "Mohammed VI moderniseerde Noord-Marokko om Sebta en Melilla te verstikken"

Wat het ondernemerschap betreft neemt de regio op nationaal niveau de tweede plaats in met 6698 nieuwe ondernemingen tijdens de eerste zes maanden van het jaar 2022. Dat is ongeveer 14% van het aantal nieuwe ondernemingen op nationaal niveau. In de eerste helft van het jaar is er dus flink geïnvesteerd in de groei van de regio, die elke kans wil aangrijpen om het vlaggenschip van het koninkrijk te worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team