Zoeken

Marokkaanse Gaia Energy en Israëlische Gandyr gaan samenwerken

1 maart 2022 - 12:20 - Economie

©

De Marokkaanse groep Gaia Energy en het Israëlisch bedrijf Gandyr, beide gespecialiseerd in hernieuwbare energiebronnen, hebben donderdag in Casablanca een samenwerkingsakkoord gesloten.

Het gaat om een strategisch partnerschap in de sector van de groene economie met een investering van 13 miljard dirham in de komende twee jaar. Meer bepaald zal het bedrag vier projecten mogelijk maken, waaronder warmtekrachtkoppeling, waterstof, groene stroomuitvoer en particuliere groene stroomprojecten in het kader van wet 13-09.

Lees ook: Marokko-VK: grote energieprojecten in de maak

Gandyr Group heeft reeds verscheidene miljarden dollars geïnvesteerd in diverse veelbelovende sectoren, waarbij de verkoop van Mobileye aan Intel voor 15 miljard dollar een belangrijke mijlpaal was. De dochteronderneming van Gandyr, Marom, is een pionier op het gebied van hernieuwbare energie in Israël en breidt zich nu uit naar andere markten over de hele wereld.

Lees ook: Marokko-Israël richten samen industriezones op

Gaia Energy, in 2009 opgericht door Moundir Zniber, ontwikkelt projecten voor hernieuwbare energie in Afrika. Het staat bekend om zijn investeringen in installaties voor hernieuwbare energie. Het is ook aanwezig in negen Afrikaanse landen met projecten van in totaal meer dan 5 GW (wind- en fotovoltaïsche energie).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team