Zoeken

Grote stadion Al Hoceima bijna af

23 december 2020 - 15:00 - Sport

©

Ondanks de crisis die is veroorzaakt door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus, verloopt de bouw van de nieuwe sportstad in Al Hoceima volgens plan. De bouwwerkzaamheden zijn voor ongeveer 50% voltooid.

Naar verwachting zal het grote stadion in juni 2021 worden opgeleverd, meldt Aujourd’hui le Maroc. Het stadion zal worden voorzien van moderne apparatuur die past bij de ambities van de stad en voldoet aan de normen van de internationale voetbalbond FIFA.

Het nieuwe sportcomplex heeft een oppervlakte van 22 hectare en zal plaats bieden aan 35.000 toeschouwers. Naast voetbalwedstrijden zullen er ook wedstrijden in andere sportdisciplines worden gehouden. Het stadion heeft 2 velden: een wedstrijdveld en een trainingsveld. Daarnaast komt er in het gebouw een conferentieruimte met 200 zitplaatsen en wordt het voorzien van moderne kleedkamers voor de spelers.

In de nieuwe sportstad van Al Hoceima wordt ook een olympisch zwembad aangelegd, voor een kost van 80 miljoen dirham, en een overdekte sporthal die 40 miljoen dirham zal kosten. De nieuwe faciliteiten moeten sporttalenten uit het Rif-gebied een plek geven om hun talent te ontwikkelen.

Naast de sportstad worden er in de provincie ook verschillende culturele gebouwen ontwikkeld in het kader van het programma "Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit". Zo zal er een groot theater met 500 zitplaatsen worden gebouwd, een conservatorium, culturele centra en bibliotheken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team