Zoeken

Al Hoceima: toeristische investeringen nemen toe ondanks corona

14 augustus 2021 - 10:40 - Economie

©

Corona of niet, het toeristisch aanbod van de stad Al Hoceima verbetert met de dag. De autoriteiten, toerismeprofessionals en investeerders gaan door met het opzetten van grote projecten waardoor de stad en plaats kan bemachtigen in de selectie van favoriete bestemmingen in Marokko en het hele Middellandse Zeegebied.

Ondanks de coronacrisis verbetert het toeristische aanbod in Al Hoceima. Deze bestemming wordt steeds beter gewaardeerd, in tegenstelling tot anderen, meldt Aujourd’hui Le Maroc. Volgens "officiële gegevens, is de parel van de Middellandse Zee de uitverkoren plaats voor verschillende lopende of voltooide hotel- en toeristische projecten, met als doel meer binnenlandse en buitenlandse toeristen aan te trekken in de loop van het hele jaar.

Lees ook: Bouwprojecten "Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit" bijna af

Bovendien maken de twee nieuwe luxe hotelaccommodaties met 550 kamers deel uit van het mega toeristische complex van Radisson Blu Hotels groep nabij Al Hoceima, meldt Le360. Deze twee nieuwe hotels beslaan een oppervlakte van 23 hectare, zijn uitgerust met vakantiewoningen en luxe suites, en beschikken over in totaal 1400 bedden. Daarnaast bevinden ze zich in een strategisch geografisch gebied met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. De nieuwe bedden brengen de capaciteit van de provincie op 3500 bedden en moeten voldoen aan de verwachtingen van binnen- en buitenlandse bezoekers.

De provincie geniet ook van het ambitieuze koninklijke programma voor ruimtelijke ontwikkeling "Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit" (met een totaal budget van 6,5 miljard dirham), ter bevordering van de toeristische aantrekkelijkheid van de stad en haar achterland, waar belangrijke natuurlijke en historische plaatsen te bezoeken zijn. Dit programma "zal worden uitgevoerd via de ontwikkeling en de wederopbouw van de openbare pleinen, de hoofdwegen en de groene ruimten, alsook de aanleg van een jachthaven, de oprichting van een maritiem museum en een aquarium", voegt de krant eraan toe.

Lees ook: Amerika intensiveert samenwerking met Al Hoceima

In Al Hoceima neemt ook het aantal Marokkaanse toeristen toe en dit ondanks de beperkende coronamaatregelen. Ze vertegenwoordigen zelfs gemiddeld 60% van het totale aantal overnachtingen dat in normale tijden in de hele provincie wordt behaald.

Bladna.nl