Zoeken

Ajax treft schikking van 7,8 miljoen euro met familie Nouri

22 februari 2022 - 15:40 - Sport

©

Ajax heeft met de familie Nouri een officiële overeenstemming bereikt over de schadevergoeding. De Amsterdamse club zal met een nettobedrag van 7,85 miljoen euro over de brug komen. Dat maakte Ajax maandag bekend. Abdelhak Nouri werd op 8 juli 2017 getroffen door een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk en liep daarbij blijvende hersenschade op.

De voetbalcarrière van Nouri kwam door het ongeluk abrupt ten einde. Ajax gaf al eerder toe dat de behandeling op het veld tekort had geschoten. Daardoor liep de destijds 20-jarige middenvelder ernstige en blijvende hersenschade op.

Lees ook: Zakaria Aboukhlal bezoekt de familie van Abdelhak Nouri

De twee partijen kwamen niet tot een schadevergoedingsregeling. In november kwam er een bericht over een mondeling akkoord, waardoor de procedure bij de arbitragecommissie van de KNVB niet meer door zou gaan. Maandag werd bekend dat de club 7,85 miljoen euro schadevergoeding betaalt en daarnaast ook onder meer doorgaat met het betalen van de kosten die gemaakt moeten worden voor de verpleging en verzorging van Nouri.

Lees ook: Ajax erkent aansprakelijkheid voor Abdelhak Nouri

De vader van Nouri is opgelucht dat het aansprakelijkheidsdebacle eindelijk kan worden afgesloten. "Zodat we gezamenlijk de blik naar voren kunnen richten. Dat zal met name gericht zijn op de mooie plannen die wij hebben met de Abdelhak Nouri Foundation." Met die stichting wil de familie kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team