Zoeken

Familie Nouri gaat sportlocaties in Nederland met defibrillators uitrusten

11 juli 2022 - 12:40 - Sport

©

Op vrijdag 8 juli, exact 5 jaar nadat Abdelhak Nouri een hartstilstand kreeg, heeft zijn familie de Nouri Foundation opgericht in Amsterdam.

De stichting gaat zich inzetten voor het plaatsen van defibrillators in Nederland. In het eerste jaar plant de familie van de voetballer de installatie van 34 defibrillators op voornamelijk sportlocaties in 34 verschillende steden.

Lees ook: Voetbalterrein in Amsterdam heet voortaan Abdelhak Nouriplein

Het aantal van 34 is niet toevallig gekozen. Het rugnummer van Nouri bij Ajax Amsterdam was namelijk 34. "Je kunt er een leven mee redden, kijk maar naar Christian Eriksen vorig jaar. Iedereen kon zien hoe belangrijk snelle reanimatie en inzet van een AED is," zegt Abderrahim Nouri, oudste broer van Abdelhak Nouri, aan het AD.

Lees ook: Ajax treft schikking van 7,8 miljoen euro met familie Nouri

"Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat Ajax-speler Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd door een hartstilstand in elkaar zakte. Abdelhak, een jongen die op dat moment aan het begin van zijn carrière stond. Hij had oog voor de ander, zorgde dat niemand zich buitengesloten voelde en bracht verbinding. In lijn met zijn gedachtengoed gaat vandaag de Abdelhak Nouri Foundation officieel van start. Het doel van de Nouri Foundation is om mensen en voornamelijk jongeren die aan de zijlijn staan door welke beperking dan ook mee te laten doen in een veilige omgeving.", leest men op de website van de Nouri Foundation.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team