Zoeken

Familie Nouri stapt naar arbitragehof

22 januari 2021 - 18:00 - Sport

©

De familie van Abdelhak Nouri heeft een arbitragezaak aangespannen bij de KNVB nadat de gesprekken met de Ajax niet tot een oplossing hebben geleid.

Nouri zakte in juli 2017 ineen tijdens een oefenduel van Ajax in Oostenrijk. Hij liep daarbij ernstige hersenschade op. De medische staf van Ajax reageerde niet adequaat op het ongeluk. Daardoor is Nouri permanent afhankelijk van zorg en kon hij zijn veelbelovende loopbaan als voetballer niet verder ontwikkelen.

Dat fout werd door Ajax ook erkend, maar beide partijen kwamen niet tot een akkoord over een schadevergoeding. Algemeen directeur Edwin van der Sar liet eerder deze maand al weten dat de gesprekken met de familie en juristen nog altijd niets hadden opgeleverd.

Op de website van NOS zegt Khalid Kasem, de belangenbehartiger van de familie, dat geen enkel bedrag het gemis aan de ’oude’ Abdelhak en zijn geknakte voetbalcarrière kan compenseren. "De wilde verhalen over de vermeende financiële eisen van de familie Nouri leiden tot ongenuanceerde reacties en ongefundeerde speculaties. Deze raken de familie diep en doen afbreuk aan Abdelhak en alles waar hij voor stond."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team