Zoeken

Ajax erkent aansprakelijkheid voor Abdelhak Nouri

26 juni 2018 - 16:41 - Sport

©

Ajax Amsterdam heeft toegekend fout te hebben gehandeld bij de behandeling van Abdelhak Nouri toen hij in juli vorig jaar onwel werd tijdens een wedstrijd in Oostenrijk.

De algemeen directeur Edwin van der Sar bevestigde dat maandag tijdens een persconferentie.

"Het komt erop neer dat de behandeling van Abdelhak op het veld in Oostenrijk in juli 2017 niet adequaat was. Wij erkennen dan ook aansprakelijkheid voor de gevolgen daarvan. Als eerste wil ik op deze plaats de familie Nouri onze verontschuldigingen aanbieden voor het feit dat wij zo laat ons standpunt hebben gewijzigd", verklaarde een emotionele Van der Sar.

"Lange tijd waren wij als directie, maar ook onze medische staf, ervan overtuigd dat Abdelhak de best mogelijke zorg kreeg op het veld. Als daar dan door toonaangevende cardiologen, na grondige bestudering van de omstandigheden, anders tegenaan wordt gekeken, komt dat hard aan. Ook al hebben wij zelf op deze third opinion aangedrongen."

"Het nieuws kwam hard binnen en voelt nog steeds als een enorme schok. Uiteraard het allermeeste voor de familie", leest men in de verklaring dieop de website van Ajax werd gepubliceerd.

De cardiologen oordeelden het volgende over de behandeling van Nouri:

1. Men was onvoldoende gericht op het meten van de hartslag, de circulatie en een eventuele reanimatie, en had lange tijd focus op het vrijmaken van de ademweg van Abdelhak.
2. De aanwezige defibrillator had eerder ingezet moeten worden om zodoende een beter beeld van de situatie te krijgen.
3. De behandelaars hadden na het vrijmaken van de ademweg een moment van reflectie moeten inlassen, omdat de situatie niet verbeterde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team