Zoeken

Nouri-fan Rayane Bounida vertrekt van Anderlecht naar Ajax

8 maart 2022 - 16:20 - Sport

©

Het 16-jarige toptalent Rayane Bounida verlaat het Belgische RSC Anderlecht en gaat voor AFC Ajax voetballen. Bounida komt daar terecht in de bovenbouw van de jeugdopleiding. Hij tekent in Amsterdam een contract voor drie seizoenen.

De Belgisch jeugdinternational kondigde zijn vertrek zondag aan op Instagram. "Het is tijd om uit te vliegen", schreef Bounida op zijn Instagrampagina. RSC Anderlecht, waar Bounida reeds vanaf zevenjarige leeftijd actief is, betreurt zijn vertrek. "Met zijn dribbelvaardigheid, technisch vernuft en inzicht wordt hij gezien als een van de meest talentvolle spelers die onze opleiding in haar rijke geschiedenis heeft voortgebracht", zegt Anderlecht, geciteerd door het AD.

Lees ook: Marokkaans kind is nieuwe Messi in België

De aanvallende middenvelder die donderdag zijn zestiende verjaardag vierde, wordt al jaren lang gezien als een groot talent. Zijn technische vaardigheden worden ook op sociale media gevolgd. Hij heeft 346.000 volgers op Instagram, dat is 50% meer dan zijn club Anderlecht. Die wilde hem dan ook heel graag houden, maar Bounida heeft nu dus besloten om na de zomer aan te sluiten bij Ajax Onder-17.

Lees ook: Ajax beëindigt contract met Abdelhak Nouri

"Daarna maak ik misschien minuten in de Youth League. Dat is een droom", aldus Bounida, die ook laat weten dat Abdelhak Nouri zijn grote idool is. "Al voor datgene wat er gebeurd is, keek ik naar zijn filmpjes. Mensen hebben het wel over Messi, Neymar en Ronaldo, maar als je een echte voetballiefhebber bent, zeg je Appie", zegt Bounida.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team