Zoeken

Walid Regragui’s moeilijke puzzel voor de Afrika Cup

26 december 2023 - 12:00 - Sport

©

De definitieve selectie van de Marokkaanse spelers voor de aanstaande Afrika Cup zal binnenkort bekend worden gemaakt, wat ongetwijfeld voor enkele teleurstellingen zal zorgen.

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft aangekondigd dat er een persconferentie zal worden gehouden door bondscoach Walid Regragui, waarin de namen van de spelers die zullen deelnemen aan de Afrika Cup bekendgemaakt zullen worden. Deze persconferentie is gepland voor donderdag om 11 uur in het Mohammed VI voetbalcomplex in Maamora.

Lees ook: Romain Saiss mist Afrika Cup 2024 door blessure

Verwacht wordt dat meerdere sleutelspelers uit Regragui’s systeem het kampioenschap zullen missen vanwege blessures. Onder hen is Romain Saiss, aanvoerder van het Marokkaans elftal, die vlak voor de start van zijn team’s wedstrijd tegen Al-Okhdoud in de Saoedische competitie geblesseerd raakte.

Noussair Mazraoui is een andere speler die onlangs het veld moest verlaten vanwege spierstijfheid in de kuit. Nayef Aguerd is ook twijfelachtig voor het toernooi; hij nam recentelijk niet deel aan de wedstrijden tegen Liverpool en Manchester United vanwege een ziekte waarvan de ernst nog niet bekend is. Zijn club West Ham United weigert meer informatie te geven.

Lees ook: Marokkaanse spelers die niet zullen deelnemen aan de Afrika Cup 2024

Marokko bevindt zich in Groep F voor de Afrika Cup die in Ivoorkust plaatsvindt van 13 januari tot 11 februari 2024. De Atlas Leeuwen zullen het opnemen tegen Tanzania, Congo en Zambia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team