Zoeken

Afrika Cup: eerste reactie Walid Regragui na loting

13 oktober 2023 - 19:00 - Sport

©

De loting voor de groepsfase van de Afrika Cup 2023 heeft in Marokko tot veel reacties geleid, waaronder die van bondscoach Walid Regragui.

De deelnemende landen aan de Afrika Cup 2023, die gepland staat van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust, kennen sinds donderdag hun tegenstanders. Marokko, dat de halve finale van het WK 2022 bereikte, zal het opnemen tegen de Democratische Republiek Congo, Zambia en Tanzania. "Onze groep is evenwichtig en het wordt geen gemakkelijke taak," reageerde Walid Regragui na de loting.

Lees ook: Wedstrijden Marokkaans elftal: veranderingen in selectie, Ziyech opgeroepen

"We waren ons er al van bewust dat deze editie van de Afrika Cup zeer competitief zou zijn. Er zijn geen makkelijke tegenstanders en geen enkele groep is eenvoudig. We treffen immers twee teams waarmee we ook in de kwalificatie voor het WK 2026 zitten, namelijk Zambia en Tanzania. We gaan door met de voorbereidingen. Het belangrijkste nu is dat we ons volledig op de competitie focussen, aangezien we weten tegen wie we spelen. Als je aan zo’n toernooi deelneemt, moet je op alles voorbereid zijn," aldus de bondscoach van de Atlas Leeuwen.

Lees ook: Marokko topfavoriet voor Afrika Cup? Hafid Derradji denkt van wel!

"We zullen doen wat nodig is om ver te komen. Iedereen droomt van winst, wij ook. We zullen deze competitie met respect benaderen. We kennen het Afrikaanse continent en we kennen vooral het voetbal. We hebben een goede selectie met spelers die een titel met het nationale team willen winnen. Maar ik herhaal, het wordt niet gemakkelijk. We weten dat deze competitie beslist wordt op details en mentaliteit."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team