Zoeken

Afrika Cup Handbal in Marokko uitgesteld na klacht van Algerije

3 januari 2022 - 18:20 - Economie

©

De 25e Afrika Cup Handbal voor mannen was oorspronkelijk gepland voor 13-23 januari 2022 in Guelmim en Laayoune maar zal nu in juni plaatsvinden. Het beroep van Algerije werd aanvaard vanwege de gekozen locatie (Sahara). De Afrikaanse Handbal Confederatie (CAHB) zal een nieuwe loting organiseren.

Na een eerste uitstel op 9 december zal de 25ᵉ Afrika cup voor senioren worden verplaatst van 22 juni naar 2 juli 2022, zo heeft de Afrikaanse Handbal Confederatie (CAHB) op haar website aangekondigd. Het orgaan had aanvankelijk het uitstel gerechtvaardigd door te zeggen dat de beroepen van de Zambiaanse en Algerijnse selecties moesten worden onderzocht.

Lees ook: Algerije verzet zich tegen organisatie Afrika Cup Handbal in Laayoune

Algerije weigerde aan het kampioenschap deel te nemen omdat deze gedeeltelijk in Laayoune, in de Marokkaanse Sahara, zou worden gespeeld. Dit besluit viel niet in goede aarde bij het oostelijke buurland wegens zijn steun aan het Polisario.

Lees ook: Algerije boycot Afrika Cup handbal 2022 in Marokko

Het CAHB heeft de klachten van Zambia en Algerije onderzocht en gegrond bevonden. Bovendien zal de loting worden hervat. Andere landen wensen deel te nemen aan de 25ᵉ Afrika Cup.

Bladna.nl