Zoeken

Afrika Cup 2022: Roger Milla valt Marokko aan

10 januari 2022 - 17:00 - Sport

©

Voormalig Kameroens international Roger Milla heeft de houding van de Noord-Afrikaanse federaties gehekeld naar aanleiding van de pogingen van Marokko en Egypte om de Afrika Cup 2022 in Kameroen uit te stellen.

De Afrikaanse voetballegende haalde uit naar de Noord-Afrikaanse federaties omdat er steeds meer onduidelijkheid kwam over het plaatsvinden van de Afrika Cup 2022 in Kameroen.

Lees ook: Afrika Cup: rondleiding in hotel Atlas Leeuwen (foto’s)

"De Noord-Afrikaanse landen, het zijn zij die altijd de boel verpesten. Zij zijn het die altijd een puinhoop maken. Ik zal hen hier als hun broeder vertellen dat dit niet normaal is. Als zij geen Afrikanen zijn, blijven ze beter in Europa, Azië of andere landen, maar kom niet om verwarring te stichten op het Afrikaanse continent," verklaarde Roger Milla furieus in een interview met TV5 Monde.

Lees ook: Marokkaanse international streng bewaakt in Kameroen

De voorzitter van de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF), Fouzi Lekjaa, en zijn Egyptische ambtgenoot Hani Abu Rida, hebben voor het uitstel van de Afrika Cup 2022 gestemd, iets wat de voormalige Kameroense international niet kan verkroppen. "Ze hebben het steeds prima op het Afrikaanse continent gedaan. En wij hebben hen aanvaard, dus ik snap niet waarom ze tot op de dag van vandaag slecht praten over andere landen en Afrika. Dit is geen normale reactie meer”.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team