Zoeken

Kunstmatige intelligentie voorspelt winnaar Afrika Cup

10 januari 2022 - 16:20 - Sport

©

Marokko is één van de favorieten voor de 33ᵉ editie van de Afrika Cup of Nations, die zondagavond in het Olembe stadion in Yaoundé in Kameroen werd afgetrapt, en zou de finale kunnen winnen.

Marokko heeft de op één na grootste kans om als eerste te eindigen in een groep (52,42%) en de op één na grootste kans om het toernooi te winnen, schrijft The Analist. De Atlas Leeuwen hebben ook een goede loting voor de achtste finale als ze Ghana, Gabon en de Comoren voorblijven. De winnaars van Groep C loten het derde team van Groep A, B of F. Daardoor is hun kans van 69,02% om de kwartfinales te bereiken, het hoogste van de 24 teams, net als hun kans van 25,30% om de finale te bereiken.

Lees ook: Vahid Halilhodzic: "Marokko kan Afrika Cup winnen"

Algerije is de titelverdediger en behoort tot de favorieten voor de wedstrijd. De Fennecs zitten in groep E en hebben een kleine voorsprong op Ivoorkust. Ze hebben 45,45% kans om bovenaan in de groep te eindigen, tegen 44,93% voor Ivoorkust. Ze zullen het opnemen tegen Nigeria en Egypte, twee ploegen die meer kans maken om de Afrika Cup 2022 te winnen.

Lees ook: Afrika Cup: rondleiding in hotel Atlas Leeuwen (foto’s)

Gastland Kameroen heeft een kans van 40,59% om bovenaan te eindigen in Groep A. Kameroen trapte zondagavond de openingswedstrijd af tegen Burkina Faso in het Olembe Stadion in Yaoundé. Kameroen heeft een (vrij) recente geschiedenis met Kaapverdië, derde in Groep A. In de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup heeft Kameroen Kaapverdië met één punt achter zich gelaten om groep F te winnen, maar Kaapverdië versloeg Kameroen met 3-1 op de vijfde speeldag nadat de twee elftallen in november 2019 een doelpuntloos gelijkspel hadden gespeeld op de tweede speeldag.

Bladna.nl