Zoeken

Mango keert terug naar Marokko

19 januari 2022 - 19:40 - Economie

©

Kledingmerk Mango is terug van weggeweest. Het Spaanse bedrijf, dat het koninkrijk in 2017 verliet, opende dinsdag opnieuw een winkel in Casablanca, in samenwerking met de Maltese groep Hudson, de partner van Nike in verschillende Afrikaanse landen.

De nieuwe Mango winkel is gevestigd in de Morocco Mall in Casablanca, het grootste winkelcentrum in Afrika. De winkel beslaat een oppervlakte van 600 vierkante meter en biedt dames-, heren- en kinderkleding aan. Daarnaast is er ook een online verkoopdienst, meldt Modaes.

Lees ook: Mango wil naar Marokko terugkeren

Het kledingmerk is aanwezig in 110 landen wereldwijd en in 13 Afrikaanse landen, waaronder Zuid-Afrika, Angola, Kenia, Egypte en Nigeria. Mango beschikt over een netwerk van een zestigtal verkooppunten op het Afrikaans continent. In 2020 behaalde Mango een totale omzet van 1,842 miljard euro, met een groei van 21% in de eerste helft van 2021.

Lees ook: Mango produceert steeds meer in Marokko

De Hudson Group, Mango’s nieuwe partner in Marokko, is één van de grootste distributeurs van modemerken op de Maltese, Marokkaanse en Algerijnse markt. Het bedrijf is gevestigd in Malta en heeft kantoren in Italië, Marokko, Algerije en Nigeria. Ze verzorgen de distributie van het merk Nike in 28 Afrikaanse landen, alsook andere merken zoals Intersport, Ted Baker, Converse, Timberland, Crocs, New Look, Kiabi en Alcott.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team