Zoeken

Militaire oefeningen "African Lion 21" in de Marokkaanse Sahara

29 maart 2021 - 20:40 - Marokko

©

De Marokkaanse Sahara wordt in juni het toneel van de militaire oefeningen African Lion, waaraan de Marokkaanse en Amerikaanse legers en soldaten van bevriende staten deelnemen. Een primeur.

Marokko maakt zich op voor de militaire oefening ‘African Lion 21’. Zaterdag is in Agadir een coördinatievergadering gehouden tussen officieren van de Royal Armed Forces (FAR) en hun Amerikaanse collega’s, alsmede die van andere landen. De militaire oefeningen zullen plaatsvinden in drie landen: Marokko, Tunesië en Senegal. Het Amerikaanse leger zal de Europese en Afrikaanse legers samenvoegen tot één viersterrencommando. In totaal zullen 8000 soldaten aan African Lion 21 deelnemen. Gewoonlijk zijn dat er 5000.

Het bijzondere van deze editie is dat er voor het eerst militaire manoeuvres zullen plaatsvinden in de Marokkaanse Sahara, meer bepaald in Tan-Tan, Dakhla en Mahbes, een regio in de buurt van Tindouf.

De oefeningen zullen ook reacties op aanvallen van proxy milities zoals de Polisario bevatten om de paraatheid van de deelnemende legers te verhogen. Deze vernieuwing volgt op de Amerikaanse erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Sahara. Een besluit dat Algerije en de Polisario nog steeds niet hebben aanvaard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team