Zoeken

Israëlische soldaten oefenen in Marokko

6 juni 2023 - 18:00 - Marokko

©

Israëlische soldaten nemen dit jaar voor het eerst "actief deel" aan African Lion, de Marokkaans-Amerikaanse militaire oefeningen die van 2 tot 16 juni in Marokko plaatsvinden.

"Een delegatie van 12 soldaten en commandanten van het Golani Verkenningsbataljon is zondag vertrokken voor de oefening African Lion 2023 in Marokko. Het is de eerste keer dat het Israëlische leger actief deelneemt aan de internationale manoeuvres op Marokkaanse bodem", aldus een Israëlisch persbericht dat maandag werd gepubliceerd.

Lees ook: African Lion 2023: Marokkaanse en Amerikaanse legers bereiden zich voor in Agadir

Bijna 8000 soldaten uit 18 landen nemen deel aan de 19ᵉ editie van de militaire manoeuvres die gezamenlijk worden georganiseerd door Marokko en de Verenigde Staten. "In de komende twee weken zullen onze soldaten zich richten op training in verschillende gevechtssituaties, die een combinatie zijn van stedelijke guerrilla-oorlogvoering en ondergrondse oorlogsvoering, met als hoogtepunt een gezamenlijke oefening voor alle deelnemende legers," aldus de verklaring.

Vorig jaar namen Israëlische soldaten als waarnemers deel aan African Lion. Dit jaar zullen ze op het terrein participeren, met name in de zeven regio’s van Marokko waar volgens de Royal Armed Forces (FAR) verschillende oefeningen zullen plaatsvinden op het gebied van operationele planning, de strijd tegen massavernietigingswapens, tactische land-, zee-, lucht- oefeningen, speciale strijdkrachten, en andere.

Lees ook: Marokko-VS: Spanje opnieuw afwezig op African Lion

Marokko en Israël hebben hun militaire samenwerking op meerdere gebieden versterkt sinds de normalisering van hun betrekkingen in december 2020, in het kader van de Abraham akkoorden onder auspiciën van de Verenigde Staten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team