Zoeken

Militaire oefening "African Lion 21" vindt dit jaar plaats in de Sahara

3 mei 2021 - 18:20 - Marokko

©

Aan de militaire oefening "African Lion 21" die in juni in de Marokkaanse Sahara zal plaatsvinden, zullen meer dan 700 soldaten van de U.S. National Guard van de staat Georgia deelnemen. Naast Marokko zullen er ook militaire manoeuvres worden gehouden in Tunesië en Senegal.

In totaal zullen 740 soldaten van de Georgia Guard op een totaal van ongeveer 4000 Amerikaanse militairen en 5000 leden van de Royal Armed Forces, de Tunesische en Senegalese strijdkrachten, evenals militairen uit Italië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland deelnemen aan de oefening African Lion 21, meldde de Amerikaanse website Alive.

De editie van dit jaar zal in het teken staan van verschillende oefeningen: de bediening van een tactische commandopost, het uitvoeren van situationele trainingsoefeningen, het uitvoeren van veldtrainingen en oefeningen met indirect vuur en een gecombineerde en gezamenlijke oefening met scherp.

In een verklaring zegt de Nationale Garde van Georgia dat de militaire oefening de gelegenheid biedt om de interoperabiliteit en de samenwerking te verbeteren en tegelijk de sterke militaire band tussen de deelnemende naties aan te tonen. "De oefening is bedoeld om training te geven aan de Amerikaanse, Marokkaanse, Tunesische, Senegalese en andere in de regio gestationeerde partnertroepen, terwijl de lessen die zijn geleerd uit eerdere African Lion-oefeningen worden versterkt. De oefening biedt ook een basis en structuur voor toekomstige militaire samenwerking en engagementen," aldus de mededeling.

De nationale garde van Georgia stelt alle nodige veiligheidsmaatregelen te hebben genomen om de oefening in het kader van de corona-pandemie goed te laten verlopen. Zonder de sanitaire maatregelen te vergeten zoals tests en quarantaine vóór de reis. De editie van 2020 werd geannuleerd vanwege het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team