Zoeken

CBS zoekt acteur voor verfilming ‘Bestsellerboy’ van Mano Bouzamour

19 januari 2021 - 16:00 - Cultuur

©

Het boek ’Bestsellerboy’ van Marokkaans-Nederlandse auteur Mano Bouzamour wordt verfilmd door studio CBS. Ze zijn daarvoor op zoek naar een acteur die de hoofdrol gaat vertolken.

De Amerikaanse filmstudio CBS heeft een online-advertentie geplaatst waarin ze op zoek zijn naar Nederlandse jongens tussen de 18 en 24 jaar met acteertalent en een Noord-Afrikaans uiterlijk. Ze willen van het Boek Bestsellerboy een tiendelige Nederlandse televisieserie maken. CBS ontwikkelt voor het eerst een Nederlandstalige productie en doet dat in samenwerking met AVROTROS die de reeks in Nederland gaan uitzenden.

Bestsellerboy is de tweede roman van de 30-jarige schrijver Mano Boueamour. De hoofdpersoon in het boek is een Marokkaans-Nederlandse jongen die ’tot over zijn oren verliefd’ is op woorden en literatuur en bij uitgeverij Prometheus een droomdebuut publiceert.

De opnames vinden naar verwachting in de tweede helft van 2021 plaats in Amsterdam en Marokko. Het vinden van een hoofdrolspeler blijkt lastig omwille van het gezochte profiel. "Het is een lastige combinatie van kwalificaties die het vinden van een goede hoofdrolspeler lastig maakt", stelt regisseur Norbert ter Hall in ditjesendatjes. "Leeftijd, beschikbaarheid, sportief, de looks van een hoofdrolspeler én liefde voor taal. Maar we gaan hem vinden."

Acteurs die een opleiding volgen, maar ook andere jongeren met talent mogen zich tot 12 februari melden via castingbureau Oimundo.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team