Zoeken

Marokkanen winnen prestigieuze Ibn Battouta Prijs

1 januari 2021 - 21:00 - Cultuur

©

Vier Marokkaanse onderzoekers zijn onderscheiden tijdens de negentiende editie van de Ibn Battouta Prijs.

Het Arabische centrum voor Geografische Literatuur ‘Irtyad El Afaq’ kondigde begin deze week aan aan dat drie van de vier Marokkaanse onderzoekers de prijs hebben gewonnen in de categorie reisverhalen.

Het gaat om de onderzoekers Boussif Wasti voor zijn boek over historische benadering om te reizen, Rabii Aouadi voor zijn boek over de beeldvorming van Egypte door Marokkaanse ontdekkingsreizigers en Mohammed El Massaoudi, die een boek schreef over reizen na het kolonialisme.

De Marokkaanse onderzoeker Mohamed Abdelgani kreeg een prijs in de categorie vertaling. Hij heeft een boek vanuit het Engels naar het Arabisch vertaald. Het verhaal gaat over twee Amerikaanse reizigers die in 1894 al fietsend Azië ontdekten.

De juryleden van de negentiende editie van de prestigieuze literatuurprijs waren de Marokkaanse Taïa El Haddaoui, de Syrische criticus Ladoune Chamaa, de Palestijnse poëet Abdelrahman Bsissou, de Syrisch-Palestijnse onderzoeker Ahmed Barkaoui, de Iraakse schrijver Aouad Ali en de Syrische schrijver Moufid Najm.

De Ibn Battouta Prijs werd in 2003 gelanceerd door het Arabische centrum voor Geografische Literatuur ‘Irtyad El Afaq’. Het wordt gesponsord door de Emirati dichter Mohamed Ahmed Souidi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team