Zoeken

"Bestseller Boy" van Marokkaans-Nederlandse Mano Bouzamour wordt verfilmd

21 juli 2021 - 17:20 - Cultuur

©

Het boek ’Bestseller Boy’ van de Marokkaans-Nederlandse schrijver Mano Bouzamour wordt verfilmd door CBS Studios. Het Amerikaanse televisiebedrijf produceert voor het eerst een komische dramaserie gebaseerd op een Nederlandstalig boek.

Het boek gaat over het leven van de schrijver waarin hij als rijzende ster in de Nederlandse literatuur worstelt met zowel zijn Marokkaanse als zijn Nederlandse identiteit. Bouzamour heeft samen met Robert Alberdingk Thijm aan het script gewerkt dat gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Alberdingk Thijm is bekend van de televisieserie A’dam – E.V.A. De serie wordt geregisseerd door Norbert ter Hall en Sharif Abdel Mawla. De Amerikaanse CBS Studios en Willy Waltz International gaan de serie produceren.

Shahine El-Hamus speelt het hoofdpersonage Momo Zebbi, meldt website Variety. El-Hamus won recent nog een Gouden Kalf in de categorie Beste Acteur. "Met de fascinerende en sprankelende serie ’Bestseller Boy’ reiken we naar de sterren", vertelt Alberdingk Thijm aan het blad. De serie zal te zien zijn op de Nederlandse omroep AvroTros.

Lees ook: CBS zoekt acteur voor verfilming ‘Bestsellerboy’ van Mano Bouzamour

In hetzelfde artikel zegt Mylene Verdurmen, hoofd Drama bij AvroTros: "Het creëren van deze meeslepende serie, die gebaseerd is op het leven van Mano Bouzamour, is net zo spannend als wanneer je het boek voor de eerste keer leest."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team