Zoeken

Abdelmadjid Tebboune: "Marokko wil stem van Algerije doen zwijgen"

10 juni 2021 - 15:00 - Wereld

©

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune insinueert dat Marokko "de stem van Algerije tot zwijgen wil brengen". Hij houdt vast aan het "onwrikbare en onveranderlijke" standpunt van Algerije over de kwestie van de Sahara.

"Sommigen willen de stem van Algerije, dat een soeverein land is omdat het geen schulden meer heeft, het zwijgen opleggen? Maar dat zal niet gebeuren," verklaarde de Algerijnse president in een interview met de Qatarese tv-zender Al-Jazeera.

"Wij hebben geen probleem met Marokko, maar Marokko heeft problemen met Algerije", aldus Abdelmadjid Tebboune. Hij herhaalde dat het standpunt van Algerije inzake de Sahara-kwestie "onwrikbaar en onveranderlijk" is.

Lees ook: Abdelmadjid Tebboune bedreigt Marokko en Mohammed VI

Met betrekking tot de Palestijnse kwestie verklaarde de Algerijnse president dat "het standpunt van Algerije constant, onwrikbaar en onveranderlijk is". Hij zei dat de overeenkomst die in het kader van de Arabische Liga is gesloten op basis van het beginsel "land voor vrede", voorziet in de oprichting van de Staat Palestina als voorwaarde voor vrede, en benadrukte dat "er vandaag helaas noch vrede noch land is, dus waarom een normalisatie?" Abdelmadjid Tebboune verwijst met zijn verklaringen naar de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Israël en vier Arabische landen, waaronder Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team