Zoeken

Abdelmadjid Tebboune: "Algerije zal Sahara nooit opgeven"

6 maart 2021 - 17:20 - Wereld

©

Abdelmadjid Tebboune heeft verklaard dat zijn land "de kwestie van de Westelijke Sahara nooit zal opgeven". De Algerijnse president wilde daarmee opnieuw zijn steun betuigen aan de Polisario en de spanningen tussen Marokko en Algerije doen oplaaien.

"Algerije zal de kwestie van de Westelijke Sahara niet opgeven, een kwestie die overigens in 1989 werd opgelost tijdens een ontmoeting die de Marokkaanse soeverein Hassan II, de Saoedische soeverein Fahd Ben Abdelaziz en de voormalige president Chadli Ben Jdid bijeenbracht", verklaarde Abdelmadjid Tebboune tijdens een interview op de Algerijnse televisie eerder deze week.

"Ze kwamen op vraag van Koning Hassan II, overeen dat de kwestie van de Westelijke Sahara door de VN werd behandeld, met zicht op een hervatting van de betrekkingen tussen de twee landen." aldus de Algerijnse president.

Abdelmadjid Tebboune verwees daarbij naar de ontmoeting die leidde tot de oprichting van de Arabische Maghreb Unie. "In 1989... werden de grenzen geopend, maar Halima (Marokko, nvdr) keerde naar zijn oude gewoonten.", concludeerde het staatshoofd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team