Zoeken

Abdelmadjid Tebboune haalt opnieuw uit naar Marokko

18 februari 2022 - 17:20 - Wereld

©

Terwijl Algerije onlangs haar betrekkingen met Frankrijk heeft verbeterd, is het land duidelijk niet van plan om de banden met Marokko aan te halen. De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune heeft nieuwe beschuldigingen geuit aan het adres van het koninkrijk.

"Er is een dooi in de betrekkingen tussen Algerije en Frankrijk", zei de Algerijnse president in een interview dat dinsdagavond werd uitgezonden op de Algerijnse televisie. De betrekkingen tussen Marokko en Algerije zijn volgens Abdelmadjid Tebboune "niet veranderd sinds het begin van de crisis, en ze zijn zelfs verslechterd". Hij zei ook dat "Marokko momenteel vertrouwt op propaganda en nepnieuws, met de steun van Israël".

Lees ook: Algerijns leger belooft aanvallen van de "Marokkaanse vijanden" te bestrijden

Tebboune is van mening dat de Marokkaanse aanvallen geen effect zullen hebben, omdat de Algerijnse burger weet dat "alles wat de nationale eenheid ondermijnt, het leger probeert aan te vallen en problemen verzint tussen de president en het leger, afkomstig is van het propaganda-apparaat, dat door het buurland tegen Algerije is ingezet en door Israël wordt gesteund.

Lees ook: Algerije probeert militair overwicht op Marokko te behouden

Algiers heeft op 24 augustus de diplomatieke betrekkingen met Rabat verbroken. Op 22 september heeft Algerije zijn luchtruim gesloten voor alle Marokkaanse vliegtuigen. De twee belangrijkste knelpunten blijven de kwestie van de Sahara en de toenadering tussen Marokko en Israël.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team