Zoeken

Abdelilah Benkirane haalt uit naar Nasser Bourita door Israël

11 maart 2023 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politieke partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) is niet te spreken over de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël.

Abdelilah Benkirane, secretaris-generaal van de partij, is vooral zeer kritisch over de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita. Volgens Benkirane zou Bourita tijdens een bijeenkomst met Afrikaanse en Europese verantwoordelijken "de zionistische entiteit hebben verdedigd".

Lees ook: PJD weigert Israël te verwelkomen op Néguev-top in Marokko

Benkirane is duidelijk ontevreden over Bourita’s optreden en beschuldigt hem van het verdedigen van Israël tijdens een bijeenkomst met de Europees commissaris voor Nabuurschap en Uitbreiding, Oliver Varhelyi. Tijdens deze bijeenkomst sprak Nasser Bourita over de regionale tripartiete samenwerking en de "kansen die deze biedt voor de ontwikkeling tussen Marokko, de Europese Commissie en Israël", aldus Middleeastmonitor.

Lees ook: Ruzie Benkirane en Akhannouch escaleert

De partijleider hekelt het beleid van Bourita ten aanzien van het Palestijnse conflict en de "criminele agressie van de Israëlische bezetting" in Nablus. Volgens Benkirane moet Bourita zich meer inzetten voor de verdediging van de Palestijnse zaak en de stad Jeruzalem, die wordt opgeschud door de "provocaties en agressieve zionistische praktijken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team