Zoeken

Abdelilah Benkirane valt Abdellatif Ouahbi aan over hervorming Moudawana

5 april 2023 - 11:00 - Marokko

©

PJD-leider Abdelilah Benkirane heeft publiekelijk kritiek geuit op de minister van Justitie, Abdellatif Ouahbi, over het lopende debat over het toestaan van buitenechtelijke relaties, als onderdeel van de hervorming van het strafrecht en de familiewet.

"We bevinden ons in deze omstandigheden (sociale crisis), en u praat over consensuele relaties. Wat zoekt u door over consensuele relaties te praten?", richtte Benkirane zich zaterdag tot minister Ouahbi voor het mausoleum van wijlen Koning Mohammed V, ter gelegenheid van de 64e verjaardag van zijn overlijden. "U wilt niet dat de staat ingrijpt wanneer een man zijn vrouw betrapt op iets. Hij zal dan zelf gerechtigheid moeten zoeken!" voegde Benkirane eraan toe.

Lees ook: Koning Mohammed VI tikt PJD op de vingers na kritiek op normalisatie Israël

Sinds de aankondiging van de hervormingen van het strafrecht en de familiewet door de minister van Justitie, Abdellatif Ouahbi, hebben kwesties met betrekking tot individuele vrijheden en gendergelijkheid in Marokko geleid tot felle debatten tussen de conservatieven van de islamistische PJD-partij en de modernisten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team