Zoeken

Aawatif Hayar reageert op critici

19 januari 2023 - 11:00 - Marokko

©

De minister van Solidariteit, Sociale Integratie en Gezin, Aawatif Hiyar, ligt al enkele weken onder vuur vanwege haar prestaties in de regering Akhannouch. Uiteindelijk heeft zij gereageerd door te zeggen dat zij het slachtoffer is van een "aanval van mensen die haar proberen te chanteren".

De vertegenwoordiger van de Istiqlal-partij in de regering is opnieuw onderwerp van polemiek. Ditmaal wijzen enkele commentatoren naar haar prestaties sinds zij belast is met de sociale sector. De minister verwierp de kritiek op haar prestaties en noemde het een "aanval die wordt gekenmerkt door chantage".

Lees ook: Marokkaans parlement neemt deel aan debat over abortus

"Aangezien er geen evaluatie is op basis van objectief bewijs, vrees ik dat ik het slachtoffer ben van dit soort onrecht vanwege mijn geslacht. Ik ben universiteitsprofessor, maar omdat ik een vrouw ben, zeggen sommigen dat mijn man van alles voor mij doet," reageerde Aawatif Hiyar tijdens een persconferentie in het gebouw van het ministerie maandag. De minister garandeerde dat zij niet zou buigen voor chantage en wees erop dat telkens wanneer het ministerie vacatures plaatst, ze "wordt aangevallen om een baan te krijgen".

Lees ook: Familie minister Aawatif Hayar ontkent aanwerving schoonbroer

Bij deze gelegenheid maakte de minister van Solidariteit enkele cijfers bekend over de situatie van vrouwen, ouderen en kinderen in Marokko. Ze wees er op dat 21% van de gezinnen financieel gesteund wordt door vrouwen en dat 8,2% van de vrouwen in een precaire situatie verkeren. De programma’s van het ministerie zijn gericht op verbetering van het waardesysteem en duurzaamheid, ondersteuning van gezinnen, empowerment van vrouwen en gelijkheid in de samenleving, besloot zij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team