Zoeken

Marokkaanse vrouwen mogen nu alleen op bedevaart

10 februari 2023 - 17:00 - Marokko

©

In het kader van de voorbereidingen voor de hadj heeft het ministerie van Habous en Islamitische Zaken belangrijke details gepubliceerd om Marokkanen die de bedevaart willen verrichten de gelegenheid te geven om zich goed voor te bereiden.

Marokko mag dit jaar 34.000 pelgrims naar Mekka sturen, volgens het ministerie van Habous en Islamitische Zaken. Minister Ahmed Toufiq benadrukt dat, in tegenstelling tot de vorige jaren, de kosten van de Hadj in één enkele betaling moeten worden geregeld tussen 27 februari en 10 maart 2023.

Lees ook: Saoedi-Arabië: Hadj 2023 zonder beperkingen

Marokkaanse pelgrims zullen gedurende heel hun reis worden bijgestaan door de ministeries van Islamitische Zaken en Toerisme en de reisagentschappen die zijn geselecteerd voor de organisatie van de Hadj. De prijs van de Hadj zal op 15 februari bekend worden gemaak. Het ministerie meldt ook dat vrouwen onder 45 jaar vanaf dit jaar niet meer begeleid moeten worden. Personen die de Hadj in de afgelopen tien jaar hebben gemaakt en kinderen jonger dan 18 jaar komen niet in aanmerking voor de bedevaart in Mekka.

Bladna.nl