Zoeken

Aardbeving Marokko: Nederlandse zoekhonden lokaliseren tien plekken met slachtoffers

22 september 2023 - 13:00 - Marokko

©

Na de verwoestende aardbeving in Marokko heeft het Signi Zoekhonden team uit Nederland tien locaties geïdentificeerd waar zich vermoedelijk mensen onder het puin bevonden.

Het professionele team kon echter geen overlevenden redden, aldus een woordvoerder van Signi. Het zeskoppige team, vergezeld door hun vier trouwe viervoeters, arriveerde vijf dagen na de aardbeving in Marokko.

Lees ook: Speurhonden, onbekende helden aardbeving Marokko

Tijdens hun missie hebben ze zowel in bergdorpjes als in het historische centrum van Marrakech gezocht naar slachtoffers. "Er was al veel werk verricht en toen wij aankwamen waren er geen levenden meer onder het puin."

In de bergen wisten dorpbewoners vaak wie waar was toen de aardbeving plaatsvond, wat het team hielp in hun zoektocht. Ze focusten zich voornamelijk op gebieden waar veel rotsblokken waren neergestort en in hun val huizen hadden verwoest.

In het hart van Marrakech onderzocht het team ook verschillende ingestorte huizen. Ze identificeerden vier locaties in de stad waar vermoedelijk nog slachtoffers onder het puin lagen. Signi bevestigde dat van twee van deze locaties slachtoffers zijn geborgen, terwijl de reddingsoperaties op de andere locaties doorgaan.

Lees ook: "Een zelden geziene solidariteit": Franse reddingswerker in Marokko getuigt

Het Nederlandse Signi Zoekhonden team keerde woensdagavond vanuit Marrakech naar Brussel om vervolgens door te reizen naar Nederland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team