Zoeken

Aanval met vuurwerk op woning Jamal Ben Saddik

2 juni 2022 - 11:40 - Sport

©

De woning van kickbokser Jamal Ben Saddik in Antwerpen, is in de nacht van dinsdag op woensdag door onbekenden met vuurwerk aangevallen.

De Belgisch Marokkaanse kickbokser woont in de Zegepraalstraat in de wijk Borgerhout. Voor zijn huis werd volgens het Antwerpse parket, vuurwerk tot ontploffing gebracht. De gevel van de woning raakte beschadigd.

Lees ook: Kickbokser Jamal Ben Saddik gearresteerd

Naast de woning van Jamal Ben Saddik liepen ook meerdere andere huizen schade op. De kickbokser zelf was niet thuis op het moment van de aanslag. Ben Saddik traint momenteel in Nederland. In de woning waren wel zijn vader, zijn vrouw en zijn kind aanwezig. De vader van Ben Saddik en meerdere andere mensen moesten met gehoorschade naar het ziekenhuis.

Lees ook: Kickbokser Jamal Ben Saddik na 1,5 maand uit de gevangenis

Wie de aanval pleegde en wat de reden ervoor was is nog niet bekend. Wel wordt vermoed dat de aanslag te maken heeft met het dossier van de gekraakte chatdienst Sky ECC, waarin Ben Saddik verdacht wordt. De kickbokser verkocht de app en was daarvoor een jaar geleden gearresteerd. Hij bracht toen ruim een maand in de gevangenis door.

Bladna.nl