Zoeken

Talpa schrapt opnames ’Code van Coppens’ met Jamal Ben Saddik

5 augustus 2022 - 21:00 - Cultuur

©

Kickbokser Jamal Ben Saddik zal voorlopig niet te zien zijn in het SBS6-programma ’Code van Coppens’. De aanleiding is de ’onrustige situatie’ rondom zijn familie. Ben Saddik kwalificeert de beslissing als "pure karaktermoord".

De 31-jarige kickbokser liet dit via een story op zijn Instagram-pagina weten. Hij deelde daarbij ook de mail van Talpa waarin stond te lezen dat de opnames voor het programma zijn uitgesteld. "Het is voor ons een te groot (financieel) risico dit nu in te plannen", schrijft Talpa. Jamal zou aan het programma deelnemen samen met Najib Amhali.

Lees ook: Jamal Ben Saddik reageert op aanslagen

De Belgisch Marokkaanse kickbokser is teleurgesteld en zegt dat het om een "pure karaktermoord" gaat. De omgeving van Jamal Ben Saddik werd afgelopen maand geviseerd door een aantal aanslagen. Een restaurant dat in handen is van familie van de kickbokser werd vier maal getroffen door brandbommen en beschietingen. Er waren ook aanvallen op de woning van de ouders van de kickbokser en beschietingen van een pand in Borsbeek en een handcarwash in Deurne, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Opnieuw aanslagen op panden van familie Jamal Ben Saddik

De aanslagen zouden het gevolg zijn van een conflictsituatie in het drugsmilieu. De kickbokser wordt wel vaker gelinkt aan het Antwerpse drugsmilieu. Hij is zelf verdachte in het dossier van de gekraakte chatdienst Sky ECC, omdat hij één van de resellers was van de app die veel gebruikt werd door drugscriminelen. Daarnaast wordt gezegd dat één van de broers van Ben Saddik een lading cocaïne zou hebben kwijtgespeeld of gestolen.

Bladna.nl