Zoeken

Jamal Ben Saddik reageert op aanslagen

29 juli 2022 - 19:00 - Sport

©

De familie Ben Saddik lijkt de afgelopen tijd steeds vaker het mikpunt te zijn van aanslagen, maar kickbokser Jamal Ben Saddik ligt daar niet van wakker. Hij is van mening dat media zijn naam enkel gebruiken "om een bepaalde doelgroep te bereiken".

Sinds mei worden er geregeld aanslagen gepleegd bij de woning van Ben Saddik, of bij woningen van familieleden van de bekende kickbokser. Zo werd er bijvoorbeeld vuurwerk tot ontploffing gebracht bij een woning van Ben Saddik in de Zegepraalstraat in Borgerhout, is er in Deurne een aanslag gepleegd voor de deur van Bens Handcarwash, die eerder het eigendom was van een familielid van Ben Saddik en werd er een brandbom gegooid naar een woning aan de Stenenbrug die vroeger werd uitgebaat door broers van Ben Saddik, schrijft het AD.

Lees ook: Derde aanslag op restaurant van familie Jamal Ben Saddik

De Belgisch Marokkaanse kickbokser gaat op 20 augustus het gevecht aan tegen Benjamin Adegbuyi in Düsseldorf en wil zich vooral daarop concentreren. "Ik kan er geen uitspraken over doen behalve dat het me helemaal niets doet. Dit is hoe media werken: ze hebben een naam nodig om een bepaalde doelgroep te bereiken. Als ze dat met mijn naam kunnen doen, dan doen ze maar lekker", aldus Ben Saddik.

Lees ook: Opnieuw aanslagen op panden van familie Jamal Ben Saddik

"Ik heb het zelf ook allemaal gelezen, maar het heeft mijn voorbereiding in elk geval niet verstoord", zegt Ben Saddik. De reeks aanslagen boezemen hem geen angst in. "Waarom moet ik bang zijn? Iedereen weet waar ik woon. Ik zit al een jaar in Amsterdam. Daar ben ik de hele dag aan het trainen dus als iemand zou willen, zou die daar gewoon naartoe kunnen komen. Dus ja, wat moet ik erover zeggen? Dit is hoe media werken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team