Zoeken

Kickbokser Jamal Ben Saddik na 1,5 maand uit de gevangenis

29 april 2021 - 11:20 - Sport

©

De Marokkaans-Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik is dinsdag na anderhalve maand vrijgelaten uit de gevangenis. Hij blijft verdachte in operatie Sky, maar mag het verdere onderzoek voorlopig thuis afwachten met een enkelband om.

De politie kraakte cryptodienst Sky en kon wekenlang berichten meelezen van de dienst die zeer populair is onder criminelen. Ben Saddik werd op 9 maart gearresteerd tijdens een grootscheepse politieactie in Nederland en België naar het gebruik van cryptotelefoons. De kickbokser is eigenaar van een telefoonzaak in Antwerpen die de cryptotoestellen verkocht. Daarnaast liet hij zich sponsoren door Sky.

Volgens zijn advocaat is Ben Saddik onschuldig, maar hij denkt wel dat justitie hem voor de rechter zal brengen. "Maar wij bestrijden dat Sky een crimineel bedrijf is", zegt advocaat De Colvenaer in het AD. "Justitie ziet Jamal als ’reseller’, één van de volgens justitie zeventien verkopers van deze telefoons in België. Ze hebben Sky als criminele organisatie betiteld omdat het willens en wetens deze diensten aan criminelen zou aanbieden. Daarmee verdenken ze dus ook Jamal van lidmaatschap van een criminele organisatie."

Voor Ben Saddik is het volgens De Colvenaer al een grote stap dat hij nu het verdere onderzoek thuis mag afwachten. "De eerste zaak was om hem uit die gevangenis te krijgen. Hij heeft ruim 1,5 maand gezeten en heeft zelfs een tijdje op de grond moeten slapen omdat er niet genoeg bedden zijn in de Belgische gevangenissen. Echt een schande, alleen in de Antwerpse gevangenis zitten al 78 grondslapers."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team